Op stap met Jack van Bindsbergen
Auteur
Handelskade Nijmegen
Datum
02 mei 2022

Op stap met Jack van Bindsbergen

muzieum-04 Jack van Bindsbergen Wijnen en van Oosterom Nijmegen
© Handelskade Nijmegen

Recent waren de mensen van Handelskade Nijmegen op stap met pianostemmer Jack van Bindsbergen, waarbij hij geïnterviewd is voor een artikel op de website van Handelskade Nijmegen. In dit artikel wordt het thema ribbelpaden aangesneden en hoe het hiermee gesteld is binnen de stad Nijmegen.

Jack is zelf vanaf zijn geboorte slechtziend en ziet slechts 4%. Hoe is het voor hem om te bewegen door de stad Nijmegen. Je leest het in het onderstaande artikel.

Vorige week werd een ribbelpad aangelegd tussen het zebrapad naar parkeerplaats Oude Stad en Loetje. Niet iedereen is bekend met de functie hiervan, vaak wordt gedacht dat het slechts een straatversiering is. In werkelijkheid is het echter een hulpmiddel voor visueel gehandicapten. Dus maar eens contact opgenomen met MuZIEum, het museum aan de Ziekerstraat over visuele beperkingen. Die stuurde prompt een van haar gidsen, Jack van Bindsbergen.

Jack is zelf vanaf de geboorte slechtziend, hij ziet slechts 4%

Werken als gids voor het MuZIEum

Op deze zonnige ochtend zit hij al op het terras bij Loetje op me te wachten. Jack is zelf vanaf de geboorte slechtziend, hij ziet slechts 4%. Wat hem er niet van weerhouden heeft pianostemmer te worden en daarnaast voor MuZIEum te werken als gids. Jack steekt enthousiast van wal: ‘Wat leuk dat ik wat meer kan vertellen over onze handicap en hoe we daar in het dagelijks leven mee omgaan. Het ribbelpad is een handig hulpmiddel. Loop maar eens mee naar het begin van het ribbelpad. Ik voel met mijn blindenstok en mijn voetzolen de langsribbels in de witte tegels en wordt zo automatisch richting zebrapad geleid.’ En weg is hij al.

Voor meer informatie kijkt u op:

www.handelskade-nijmegen.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp