Onderhoud & Advies

Frequent stemmen

Voor een goed onderhoud van uw instrument bevelen wij aan om de 6 maanden een stemming te laten uitvoeren. Op die manier behoudt u voldoende spanning op de snaren en beperkt u verlies van de klank.

Voor concerten raden wij aan het instrument vóór de repetitie en kort vóór het concert te laten stemmen. Ook hier geldt dat het klimaat zoveel mogelijk stabiel gehouden moet worden om de stemming zo min mogelijk te beïnvloeden. In dit verband speelt ook de kwaliteit van uw instrument een rol.

Wij maken u er op attent dat als uw instrument geruime tijd niet gestemd is, het meestal niet mogelijk is met één stemming het instrument terug te brengen op de concertstemming (440Hz).

Klimaat

Goed onderhouden van uw instrument is belangrijk. Het klimaat werkt in op de toestand van uw instrument. Met name de temperatuur en luchtvochtigheid beïnvloeden de stemming. Is uw instrument onderhevig aan grote klimaatverschillen, dan kunt u voor meer informatie over klimaatbeheersing terecht bij Reeser piano’s en vleugels.

Verhuizingen

Laat verhuizingen van piano’s en vleugels door gerenommeerde bedrijven vakkundig uitvoeren. Zo voorkomt u onder meer onnodige schades aan uw instrument.

Heeft u het instrument laten vervoeren, laat de piano of vleugel dan 4 tot 6 weken acclimatiseren alvorens een stemming te laten uitvoeren. De kans op behoud van stemming is dan groter.

Onze hulp nodig?

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart